Countryfestival Middelkerke
 tot op heden nog geen definitief nieuws ivm het plaatsvinden - we verwachten eerste helft juni hierover uitsluitsel :  vooropgestelde data               20-21-22 augustus 2021

Programma en Line-Up Countryfestival Middelkerke (onder voorbehoud)

 Zon, zee, zand en….een weergaloze line-up! 

Eind augustus zindert de Vlaamse kust onder de gritty sounds van Country, Bluegrass, Roots- & USA-music. Blote voeten in het zand, of dansend in je boots: straten en strand van Middelkerke worden gevuld met de fijnste muzikale vibes op maar liefst 8 podia.

Van België tot Amerika, van Nederland tot Ierland: Countryfestival Middelkerke haalt de beste acts naar dit driedaagse unieke festival.

In de grote tent aan zee vind je alles van dansbare countrypop tot doorleefde bluegrass fiddles. Zwoele rootsfolk en rauwe southern rock. En van award winnende gitaarriffs tot good old country!

Tussendoor geniet je van muziek op de straatpodia, terrasjes, streetmarket, parade, dansworkshops, American trucks & cars en een kids kermis. 


 
Americana Unlimited 

Vrijdag 20 augustus (onder voorbehoud)

Grote tent
Inkom: dagticket 


Het begrip “Americana” is erg breed en reikt veel verder dan muziek alleen. De muziekstijl Americana is een verzamelnaam: authentieke blues, country en folk in een (vaak) moderne uitvoering. Ook (roots-)rock en bluegrass worden gezien als onderdeel van de ‘Americana-mix’. Door de combinatie van deze muziekstijlen (of het versterken, verzwakken en/of weglaten van bepaalde elementen) ontstaat een bijzonder genre waarin veel artiesten en bands een plaats hebben. 


 

The Ultimate Garth Brooks Country Rock Experience 

Vrijdag 21 augustus

Grote tent
Inkom: dagticket 

In 2018 vierden we de 30ste verjaardag van 's werelds best verkopende solo artiest Garth. Dit veroorzaakte een heropleving van het Garth Brooks fenomeen in Europa waar Garth steeds in de harten van zijn vele fans leefde. Dit resulteerde in de creatie van het nummer “If Tomorrow Never Comes”. Jeroen Welsh is altijd één van de beste Garth Brooks lookalike’s en soundalike’s in Europa geweest gedurende zijn optredens met zijn oorspronkelijke live band. Met zijn oorspronkelijke live band lid en achtergrond zanger Aldwin van der Voort, besloten zij  een eerbetoon show te lanceren.

Daar Garth Books ook gehuwd was met de fantastische zangeres Trisha Yearwood, was dit een extra argument voor een grote show in de welke de uitzonderlijke duetten met Garth and Trisha fantastisch worden vertolkt. De rol van Trisha Yearwood zal worden vertolkt door lookalike en soundalike Jane Lammers, deze zal ook enkele fantastische solo hits van Trisha brengen gedurende deze show.


De show bestaat uit een live band met 8 leden waaronder sommige van de beste muzikanten ter wereld om de complete en oorspronkelijke live show waarvoor Garth bekend stond te brengen. 


“If Tomorrow Never Comes” – The Ultimate Garth Brooks Experience zal gebracht worden in verschillende locaties in Europa in 2019.

Op “If Tomorrow Never Comes” live, mag U zich verwachten aan al de grootste hits van de Amerikaanse country-music legende Garth Brooks die wereldwijd beroemd werd in de jaren '90 met zijn eigen soort van country music die klassiekers voortgebracht heeft zoals: 
“If Tomorrow Never Comes”, “Friends In Low Places”, “Ain’t Goin’ Down”, “Much Too Young” inclusief een aantal beroemde songs die hem beinvloed hebben gedurende zijn carièrre zoals:  “Midnight In Georgia”, “Addicted To Love”, romantic duets with Trisha; “In Another’s Eyes”, “Where Your Road Leads” en vele andere .......

Ramblin' Boots

Zaterdag 21 augustus (onder voorbehoud)

Grote tent
Inkom: dagticket 

Bruisend, verrassend en immens populair!

Deze award winning band is op een missie en heeft binnen anderhalf jaar de countryscene in Europa stormachtig veroverd. En dat bleef ook over zee niet onopgemerkt: zij maken hun dromen waar en spelen zelfs in Myrtle Beach, South Carolina en Nashville!

Met het Amerikaanse zand nog tussen hun tenen zullen zij hun Belgische debuut maken aan de kust van Middelkerke. 

Jack & The Jillaroos

Zaterdag 22 augustus voorprogramma

Grote tent

Inkom: dagticket

Drie beste vrienden die besloten om vanuit hun passie voor country muziek samen een trio te starten in 2016.
Ze zijn binnen een korte tijd zeer geliefd en een veel gevraagde groep geworden in België maar ook in Nederland en Duitsland.

Wonnen de award voor beste country trio 2019 (CME)
en ze haalden dit jaar de nationale radio met hun 1e eigen song KISS ME SLOW

Ze stralen en maken intens veel plezier van het begin tot het einde van elk optreden.
Met hun warme stemmen en harmonieuze samenzang bekoren ze niet alleen de line dancers maar ook de mensen die willen genieten van prachtige country muziek die ze enthousiast brengen met heel hun hart!

The Cockroach Killers

Zondag 22 augustus (onder voorbehoud)

Grote tent
Inkom: dagticket

Geliefd en bekend om hun mix van traditional country, rock&roll en moderne country rock staat de jonge Belgische band The Cockroach Killers garant voor een grandioze show.

Hun muziek stroomt net zo fijn in de oren als richting de voeten. Dus....put on your best boots en dans heerlijk op de swingende sound van deze Belgische boogieband!


(inter)nationale muzikanten op de straatpodia 

14.30 - 20.30

Countryfestival Middelkerke is dit jaar uitgebreid! De line-up in de grote tent is rianter dan ooit tevoren. 
Daarnaast worden de straten ook dit jaar gevuld met real good country music! 

Verspreid door de stad spelen muzikanten op straatpodia en in tentjes. Lekker genieten van een drankje op het terras terwijl de zomerzon goed combineert met Amerikaanse sferen. Struin over de streetmarket, bewonder Amerikaanse trucks, geniet van de parade en zie de kinderen plezier hebben op de kermis. En dat alles op de muziek van (inter)nationale artiesten. 

Deze optredens zijn vrij toegankelijk. 

1. Billy Mack 

2. Lucky Jordan & 6. Matt Carson*Twee maandelijkse straat artiest in de kijker mar/apr '20*

In de jaren 90 begonnen als gitarist bij the Young Birds dan later samen met Lucky Jordan bij Buckaroo gitaar en backing vocals. Dan 8 jaar in USA gewoond daar ook in verschillende bands gespeeld zanger guitar. Eens terug in Belgium lucky terug tegengekomen en terug samen opgetreden. Dan enkele jaren later solo begonnen. Af en toe nog samen met Lucky Jordan. Treed op in duo met Lucky Jordan .

3. Berry Grimm

4.Kris Robyan

5. Tim Nash


en last but not least:

DJ Jonathan

Howdy party people ik stel mij even voor,...Mijn naam is DJ Jonathan Jones en ben een 
country Music Dj afkomstig uit België. 
Ben al dj sinds mijn 17 de levensjaar, gestart als Rock a Billy dj maar sinds 1992 Country 
Music dj en heb al samengewerkt met tal van top artiesten en DJ ’s. 
Ik draai ik al jaren op de meeste grote festivals van Europa ( Spanje, Italië, Frankrijk, Neder-
land, Duitsland, Denemarken, België enz.……….. ) 
Mijn specialiteit is Catalan country style, country line dance 100% country Music.  
Ik ben 18 jaar gelukkig getrouwd met Laura Jones, Choreografe en lerares Catalaanse Coun-
try style. In 2018 ben ik genomineerd voor een country Music award als beste countrymusic DJ Van Europa. 
Hou van echte countrymuziek van country rock tot Americana tot Honky Tonk. 
Dit is een korte voorstelling van mezelf en hopelijk tot zeer binnenkort bij het Country Festival in Middelkerke
Many greetings, 
Jonathan Jones 
Programma en Starttijden 

Vrijdag
Muziek & DJ in grote festivaltent: 17.00
Parade: 19.00
Streetmarket: 14.00

Zaterdag
Muziek in grote festivaltent: 11.00
Streetmarket: 10.00

Zondag
Muziek in grote festivaltent: 10.00
Muziekmis: 11.00
Streetmarket: 10.00